"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

"" was successfully added to your cart.

Виж любими Виж количката

Изпробвайте силата на здравословните сребърни йони (Ag+)

Автор: Мария Лашкова
Последно обновяване на информацията: 02.05.2017 г.


Боледувате ли прекалено често от настинки и грипове? Страдате ли от болести, с които съвременната медицина не може да се справи? А защо да не помислим преди да сме се разболели и нещата да са се влошили? Среброто е един от деветте елемента, от които е изградено нашето тяло. Използва се от хиляди години в борбата с бактериите, гъбите и вирусите. Среброто е натурален минерал, един от микроелементите, от които се нуждаят растения, животни и хора. При неговата липса, тялото ни е обект на повече заболявания. Тъй като сребърните частици блокират инфекциозните процеси, докторите свързват среброто с естествената защита на нашия организъм.

Интересни исторически факти за среброто
Мултифункционално, използвано векове наред, среброто е ценено заради своите незаменими положителни качества. В дълбока древност гърците използвали сребърни съдове, за да запазят свежестта на водата. Според записките на Херодот, използването на среброто датира още от преди Христа. В Римската империя използвали сребърни съдове за виното, за да не се разваля. Среброто се споменава дори в египетските и друидските писания. Някои култури слагали натрошено сребро във ваната на новороденото, за да се предпази от вредните въздействия, с които тепърва му предстои да се среща. Китайският императорски двор се хранел със сребърни клечки. Най-вероятно сте чували израза ”Да се родиш със сребърна лъжица в устата”. Той идва от времето на чумата в Европа, когато само по-заможните семейства давали превантивно на децата си да смучат сребърни лъжици. Тогава богатите носели сребърни дрехи, за да се предпазят от чумата. Фермерите пък слагали млякото в сребърни кофи, без да го поставят в хладилника и дълги часове то не се разваляло. Първите австралийски заселници хвърляли сребърен долар във водоизточниците си, за да пречистят водата и да я направят годна за пиене. През Първата световна война са използвани сребърни пластинки, за да могат докторите да се справят с инфекциите на раните. В ранната 1800 медиците шиели със сребърни конци, а през 1900-та среброто масово се използвало като лечебно средство. До 1940 на пазара вече имало дузини различни сребърни съединения. В аюрведичната медицина, в малки количества, среброто се използва като тоник, еликсир и средство за подмладяване за хора, омаломощени от старост или болест.

С откриването на синтетичните лекарства и антибиотици, среброто се поставя на заден план. Д-р Робърт О. Бекър казва: „С откриването на антибиотиците, лечебните сили на среброто са отхвърлени. Днес отново откриваме факта, че среброто убива бактериите. Факт, известен от древността.”.

Силата на среброто днес
В днешни дни силата на среброто отново е призната. Сребърните и медни йонизатори се използват за басейните, вместо да се слага хлор. Пречистващите сребърната вода таблетки и филтри се произвеждат в Швейцария и са използвани за много национални и международни летища, за предотвратяване развитието на бактерии. Бившият Съветски съюз използвал сребро, за да стерилизира рециклираната вода на космическите си съоръжения. Шведите също използват сребърни филтри в домовете и офисите си. Някои американски кметства използват сребро за третиране на канализациите. В Япония пък то се използва в борбата с въздушнопреносимите токсини и другите индустриални отрови. Разреден сребърен нитрат се слага в очите на новородените, за предпазване от инфекции. В Америка балсам, на основата на сребро, се използва почти при всяко изгаряне. В производство са пуснати и превръзки с участието на този ценен минерал.

Завръщането на среброто в съвременната медицина започва още от 1970 година, когато Д-р Карл Мойер, председател на хирургическия отдел към Вашингтонския Университет, получава разрешение да търси по-ефективни методи за борба с жертвите на изгаряния. Д-р Марграф, като главен биохимик, заедно с другите хирурзи, търсили антисептик, който освен ефективен да е и безопасен върху по-широка област от тялото. При всичките изследвани 22 антисептика се появили и отрицателни ефекти. В много от литературата, която изчел, Д-р Марграф се натъквал на положителните ефекти, които имало среброто. Той се спрял на сребърен нитрат, болезнен корозив и го разредил до 0.5% разтвор, като установил, че той убива агресивните бактерии при изгаряне. Раните бързо зараствали. Среброто предотвратявало инфекциите, получени в следствие на изгарянията. Но сребърният нитрат бил далеч от това, което се е желаело и проучванията продължили. Днес сребърният сулфадиазин се използва в над 70% от центровете по изгаряне в Америка. Д-р Чарлс Фокс открил, че сребърният сулфадиазин успешно участва в лечението на малария, сифилис и холера. Спомага и за лечението на вирусен херпес.

Как точно действат сребърните йони?
При уредите, произвеждащи сребърни йони, между анода и катода протича ток, които освобождава сребърните йони във водата. Дезинфекционното действие на среброто се дължи на силния афинитет на сребърния йон (Ag+) към различни жизненоважни ензими на едноклетъчните микроорганизми. Среброто действа върху ензима, който използват патогенните микроорганизми и по този начин спира тяхното размножаване Стига се до "задушаване" и бърза смърт на микроорганизмите. Сребърните йони променят свойствата на клетъчните ДНК или РНК, като спират обменните и репродуктивни функции. В контакт със сребърните йони, всички патогенни микроорганизми - бактерии, вируси, гъбички и плесени, загиват за минути. Препаратът убива и бактерии, придобили резистентност към широко използваните антибиотици. Бактериите не си създават резистентност към среброто.

Сребърната вода унищожава над 650 вида болестотворни бактерии, вируси и микроорганизми, стотици болести, инфекции, възпаления, помага при следоперативно възстановяване.

Колоидното сребро
Най-достъпната и безвредна форма за прием на сребро е колоиден сребърен разтвор. В него частиците са по-минимизирани (те са в нанометри, докато йонното сребро е в микрони) и това дава възможност на организма да ги възприеме по-лесно, има по-бързо действие и може да се консумира по-дълго време без странични ефекти. Колоидното сребро няма мирис, вкус, не оставя петна, не замърсява околната среда, не щипе, не дразни. За разлика от антибиотиците, които действат само върху новообразувалите се микробиални клетки, колоидното сребро убива всички налични микроорганизми и действа, освен спрямо бактериите и гъбичките и върху вирусите. В среда на колоидно сребро, всички бактерии, вируси, гъбички и плесени загиват за 6 минути! Колоидното сребро може да се прилага по много начини: йонофореза, инжектиране, инхалации, накапване, промивки и комбинирано. Инжекционно се прилага при тумори, СПИН, кисти и др. Инхалации при бронхити, пневмонии, астма, туберколоза и други заболявания на дихателната система. Промивки се прилагат при сифилис, гонорея, бяло течение, инфекции в устната кухина, изгаряния, акне и други инфекциозни заболявания. Директното пиене спомага за очистване на организма от токсините, помага при проблеми на стомашно-чревния тракт. Колоидният разтвор усилва клетъчното дишане. Приемано редовно в профилактични дози колоидното сребро става втората имунна система на човека.

Вижте точно как може да ви помогне (примерни количества):

лечебната доза колоиден разтвор = 100 мл. вода с програма от 5 минути
• настинка, пневмония и грип - включително свински и птичи грип (4-5 пъти на ден гаргара за по 5 минути) ;
• астма (4 лечебни дози на ден, в продължение на месец. Може да се прилагат и инхалации);
• херпес (2-3 пъти на ден, напоен тампон се поставя върху засегнатото място за 15-20 и повече минути);
• изгаряния, рани и подсичане (чрез пулверизатор се напръсква засегнатото място и се оставя да изсъхне за 5-20 минути, за 1-3 пъти на ден);
• ушни болки (капят се по 5-7 капки, като се стои така около 30 минути, 2-3 пъти на ден);
• гъбички по краката (с напоен тампон се обтриват краката и се оставят да изсъхнат, 2-3 пъти на ден);
• ларингит (гаргари по 3-4 пъти на ден);
• ставни болки (вътрешно се приема по една лечебна доза за една седмица);
• проблеми със синусите (впръскване най-малко 2-3 пъти на ден);
• проблеми с устната кухина ( жабурете 4-5 минути);
• натравяне с храна – салмонела (3 лечебни дози при първи симптоми);
• мастит (вътрешно по 1 доза, 4 пъти на ден);
• очни проблеми (капване 1-2 капки, 3-4 пъти на ден);
• пърхот (1-2 пъти на ден скалпа се третира с колоидно сребро и се оставя сам да изсъхне);
• алергии (местата се напръскват няколко пъти на ден и се оставят сами да изсъхнат);
• стрептококов фарингит, лаймска болест, туларемия, хепатит А, Б, С, Д и Е, човешки папилома вирус, листерия, ХИВ тип I, варицела, вариола, морбили, стомашно-чревни инфекции перитонит, инфекции на пикочните пътища, антракс, коремен тиф, стомашна язва, ешерихия коли, туберколоза, синдром на токсичния шок и др.

Възможни странични ефекти
Профилактичната доза колоидно сребро е 3 микрограма на килограм тегло на човек дневно, особено през грипните сезони – пролет и есен, когато организмът е податлив на инфекции. Със среброто се свързва явлението „аргирия”, при което кожата се оцветява синкаво-зелено. Това се дължи на отлагане на сребърен сулфид в подкожната тъкан. При употребата на колоидно сребро, за да достигнете до това състояние трябва да изпиете 4200 литра такъв разтвор, което е невъзможно.

Други приложения на среброто
Освен като оздравително средство за нашия организъм, среброто има дезинфекционно действие и за дома ни. Използвайте го за дезинфекциране на повърхности, за измиване на плодове, зеленчуци и на ръцете си, на четки за зъби, гребени, за дезинфекция на прането, за постигане на по-дълъг срок на годност на млечните продукти. Има положителен козметичен ефект и за обезмирисване на подмишници, за интимна хигиена за предотвратяване на гъбични инфекции, за премахване на неприятна миризма от краката и обувките, като след напръскване се оставят да изсъхнат, за почистване на участъците от кожата, които са склонни към образуване на акне и друг вид пъпки. Вижте нашите предложения за продукти на сребърна основа - уреди и приспособления за правене на сребърна вода и други полезни продукти и преценете сами дали имате нужда от някои от тях.

И още какво чухме за среброто в предаването на Гала
Гост беше Д-р Милко Тошков - специалист по ирисова диагностика и билколечение. В началото той вярвал безрезервно и е използвал среброто за всяко заболяване, но от личен опит, с течение на времето е отсял точно за кои случаи може да го изпише. Той препоръча сребърния разтвор за възпаления на кожата, акне, неинфектирани рани, кожно възпаление, за косата (против косопад), за гъбички по ноктите, като капки за нос, при грип 2 пъти на ден по 2 чаши. Да се пие при леки стомашни възпаления, гастрит и колит, при повишена киселинност, при газове, като се ползва не повече от 1 седмица, тъй като убива всички бактерии дори и добрите. Има благоприятно действие при бъбречни възпаления, цистити, но не като лечение, а помощно средство към основното предписано лечение. При проблеми със ставите (3 пъти на ден по 1 чашка - 15-20 дни). Външно се употребява при конюнктивит. За сенна хрема се прилагат капки в носа. Разтворът не бива да се излага на светлина, тъй като се окислява и потъмнява и не трябва да се вари допълнително. Ако изпиете билковите си таблетки със сребърна вода, ефектът им се засилва с 20%. Водата, която използвате не трябва да е дестилирана, нито да е карбонатна. Използвайте стъклени чаши.

Вторият гост беше радиестезистът Иван Тодоров. От него пък научихме, че върху сребърните съдове не виреят бактерии. Приготвената сребърна водата трябва да се пие за деня. Тъй като йодът неутрализира среброто, заедно с него не трябва да се консумират продукти, богати на йод, например зеле. Една профилактична доза е 100 гр. (10 мг. на литър) за 7 дни, на 3 приема на ден. Над 30 мг на литър не се усвояват от организма и не действат. Не прилагайте при раздразнени лигавици и язви. За бебета е подходящо колоидно сребро с ниско съдържание.

Както и всяко друго лечение, сребърната вода може и да не помогне точно на вас, но защо не опитате. В никакъв случай няма и да ви навреди. При нея няма токсични дози, не се натрупва в организма. Сребърната вода не е самостоятелно средство за лечение, но е ценно съпътстващо средство към основното лечение. Може би ще стане неизменна част и от вашия здравословен начин на живот. Опитайте.

Препоръчани продукти:

Вижте също:

Бавен метаболизъм? Kак да го събудите от първата закуска...

Портал / Статии

Ще споделим няколко полезни съвети за бърз метаболизъм от Алче Неро Италия. Припомняме, че последните проучвания също разкриват, че не по-малко важно е кога да се храним, а не само какво и кога. Моментът на събуждане, сутрин, е решаващ за нашия метаболизъм. Как правим закуската е първият сигнал, който даваме на организма: ако я пренебрегнем или още по-лошо – пропуснем, това ще се отрази негативно на целия ни ден. Ако не ядем достатъчно за закуска,...

Няколко причини, защо да си създадем навика да пием вода през деня

Портал / Статии

1. За намаляване на теглото: Водата може да замени висококалоричните газирани напитки , соковете с много захар и консерванти , енергийните напитки, а в нея няма никакви калории... Но освен това, пиенето на повече вода потиска апетита и често, когато си мислим, че сме гладни, ние всъщност сме просто жадни. Опитайте да изпиете една чаша вода, когато почувствате лек глад и ще се уверите сами! 2. За повече енергичност : Дехидратацията намалява енергията...

Няколко от най-здравословните храни

Портал / Статии

Пълноценният , здравословен и стриктен хранителен режим е все по-необходим в забързаното ни ежедневие изпълнено със стрес и множеството враждебни фактори от околната среда ,които атакуват имунитета ни ежедневно. Когато се образоваме по темата и приложим усилия да въведем повече сурови и богати на витамини храни помагаме на себе си да се чувстваме по-енергични , по-здрави и сме в крак с тенденциите на храненето в целия свят. Ето няколко предложения...